Inrikes

Åsa Regnér får toppjobb i FN

Jämställdhetsministern blir vice ordförande i UN Woman.

Sveriges jämställdhetsminister Åsa Regner (S) lämnar politiken för att bli vice ordförande i UN Woman, enligt ett pressmeddelande från regeringen.

– Jag vill tacka FN:s generalsekreterare (António Guterres reds anm) för utnämningen i dag. Jag vet att det har varit tuff konkurrens med många kompetenta kandidater och en process med många steg. Jag kommer att arbeta hårt för att kvinnors och flickors rättigheter prioriteras i globala sammanhang, för ökad demokratisering och ekonomisk utveckling i världen, säger Regnér.

För den som läser Fokus Andra Kammaren är beskedet väntat. Enligt källor i regeringen gick hon runt som på nålar i väntan på att FN ska höra av sig med en formell intervju – ett jobb hon nu landat. Åsa Regnér blir även assisterande generalsekreterare för FN.

Läs Andra Kammaren här. Nästa inlägg publiceras på lördag och behandlar frågan om Regnérs efterträdare.  

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera