Skapa konto

Skapa konto
Förnamn är ogiltigt
Efternamn är ogiltigt
Lösenord är inkorrekt
Lösenord och bekräftat lösenord stämmer inte överens

Du måste godkänna användarvillkoren
Ekonomi

Polisrazzia mot Swedbank

Ekobrottsmyndigheten genomför razzia mot Swedbank.

»EBM kan bekräfta de medieuppgifter som gör gällande att ett tillslag pågår på Swedbanks huvudkontor. Tillslaget genomförs av poliser från EBM:s Finansmarknadskammare på uppdrag av chefsåklagare Thomas Langrot med anledning av den pågående förundersökningen mot Swedbank«, skriver myndigheten på Twitter.

Det gäller den pågående förundersökningen, som inleddes den 27 februari, mot Swedbank angående misstänkt otillbörligt röjande av insiderinformation. Då avslöjade Dagens Nyheter att bankens storägare fått informationen på förhand om Uppdrags gransknings program gällande penningtvätt i Baltikum.

EBM kommer under dagen gå ut med mer information om vad man hittat och hur de ska gå vidare.

– Jag kan bekräfta att man har beslagtagit något på plats, men jag kan inte kommentera vad det rör sig om eller om bevisningen har stärkts. Det tas alltid beslag vid ett tillslag, att man har gjort det är inget ovanligt, säger Niklas Ahlgren, presskommunikatör vid myndigheten, till TT.

Aktiekursen har rasat på beskedet och är i skrivande stund ner över 7 procent för dagen. I morgon ska Swedbank ha sin årsstämma.

Läs mer:

Vad är det med skandinaviska banker och penningtvätt?

Emanuel Sidea: Så lönsam är penningtvätt

Emanuel Sidea: Staten behandlar storbanker med silkesvantar

 

Läs nästa artikel
KrönikaInrikes/utrikes
Prenumerera