Svep: Ulf Kristersson ger besked om regering

Text: Redaktionen

Bild: Skärmdump SVT

Presskonferens: Ulf Kristersson om regeringsbildningen

Moderaterna vill bilda regering med Kristdemokraterna. Det säger talmannen Andreas Norlén på en pressträff.

Följ presskonferensen live

SVT

DN

SR

Ulf Kristersson »inte ett dugg beroende av SD«

Moderaterna kommer »vara ett dugg beroende av SD. Det där är ett totalt missförstånd«, säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson i P1 Morgon. 

– Fråga om hur Centerpartiet och Liberalerna kommer att rösta måste riktas till dem. Jag kommer att vårda Alliansens politik under alla omständigheter och det är centralt i detta. Sen är det en rätt unik händelse om allianspartier skulle rösta emot en allians statsministerkandidat, men jag moraliserar inte det, det är deras beslut i så fall, säger Kristersson. Läs »DÖ driver Ulf Kristersson mot stupet« här.

Sjöstedt: Annie och Jan gör sig redo för att vänstra med Stefan

Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt liknar oenigheten i alliansen som »en stökig skiljsmässa«.

»Ebba och Ulf högrar med Jimmie, Annie och Jan gör sig redo för att vänstra med Stefan. Nu handlar det bara om vem som får skulden och om hur boet ska delas«, skriver han på Twitter.

Debatter

Arbetsförmedlingens minskade anslag är djupt oroande och drabbar framför allt arbetslösa. Det skriver Lernias vd Anders Uddfors, Yrkesakademins vd Jan Larsson, chefen för Academedias vuxenutbildningssegment Christer Hammar och Intendia groups koncernchef Anders Hvarfner på DI Debatt.

Arbetet inför nationella och europeiska reformer håller för låg kvalitet. Konsekvensanalyserna är för smala och bör tidigareläggas, skriver Sara Forsstedt, rapportförfattare för Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, på SVD Debatt

Det behövs en lagligt bindande koldioxidbudget för att nå klimatmålen, skriver Jakop Dalunde (MP), EU-parlamentariker, och Kevin Andersson, professor i energi och klimat, på DN Debatt.