Svep: Lööf ger besked i regeringsfrågan

Text: Redaktionen

Bild: Skärmdump SVT

Pressträff Annie Lööf

Centerpartiets Annie Lööf håller pressträff om regeringsbildningen. Samtidigt meddelar C och L att de inte kommer att stödja en övergångsbudget, skriver TT.

Livebevakningar

DN

SVT

Aftonbladet

Splittringar inom L

Det är fortsatta splittringar inom L, skriver Aftonbladet.

– Vi har olika uppfattningar och jag kommer fortsätta kämpa för min linje att vi ska säga nej till Socialdemokraterna, säger Mats Persson, ekonomisk-politisk talesperson.

Läs mer här. 

Demokraterna: Vi fortsätter med västlänken            

Partiet Demokraterna i Göteborg tänker inte ge upp frågan om Västlänken, skriver Expressen.

– Det är vår viktigaste huvudfråga, och vi kommer att göra allt som står i vår makt för att fortsätta driva den, säger läraren Jessica Blixt, 47, som blir kommunalråd för partiet.

Debatter

»Nobelstiftelsen måste agera mot feltolkning av fredspriset«, skriver Tomas Magnusson, tidigare ordförande i Svenska freds- och skiljedomsföreningen och president i Internationella fredsbyrån, på DN debatt

William Nordhaus, årets ekonomipristagare till Alfred Nobels minne, »ensidiga fokus på kostnadseffektivitet och lönsamhet i klimatarbetet riskerar i själva verket att bli förödande«, skriver Anders Wijkman, ordförande för Climate-KIC, på DI Debatt.

»Helt fel om EU häver sanktioner mot DR Kongo«, skriver Lars Arrhenius, Läkarmissionen, samt Maria Bard och Niclas Lindgren, Pingstmissionens utvecklingssamarbete, på SVD debatt.