V släpper fram Löfven

Text:

Bild: Skärmdump SVT

Vänsterpartiet släpper fram Stefan Löfven

V kommer att släppa fram Stefan Löfven på fredag, meddelar Jonas Sjöstedt på en pressträff. Han säger att klausulen i överenskommelsen i praktiken är borta. Och lovar att motsätta sig förslag om marknadshyror och kräva Stefan Löfvens avgång. Läs mer om den stora striden som ingen vill ha här.

Partiledarna träffar Norlén

I dag är sista talmansrundan. Först ut är Stefan Löfven som träffar talmannen Andreas Norlén klockan 08.30. Sedan träffar han partiledarna i storleksordning. Klockan 13.00 håller Norlén presskonferens och en timme senare väntas han presentera en statsministerkandidat. Omröstningen sker på fredag klockan 9.00.

Liverapporteringar

TT

SVT

SR

DN

TV4

Källor: V släpper fram Löfven 

Det lutar åt att V släpper fram Stefan Löfven som statsminister på fredag. Det uppger källor med insyn till P4 Väst.

– Beslutet tog partistyrelsen i Vänsterpartiet i går, och källor med insyn i det här beslutet säger till P4 Väst att det lutar åt att Vänsterpartiet kommer att släppa fram Löfven, säger P4 Västs politikreporter Marcus Gorne.

Ekonomiprofessor: Den politiska krisen kan tvinga fram något gott

En politisk mittenuppgörelse kan vara bra för Sverige. Det säger ekonomiprofessor John Hassler till TT. Han menar att Sverige behöver en politik som tillfredsställer både höger och vänster.

– Det jag hoppas på är att det här blir startpunkten för en mer konstruktiv politisk diskussion om reformer i Sverige.

C: Vi är inne på plan K 

Centerpartiet kan inte räkna med V:s stöd i omröstningen på fredag. Det säger Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson i P1 Morgon. Arthursson vill dock inte svara på som händer om det blir ett nej.

– Plan B har vi passerat för länge sedan, vi är väl inne på plan K nu.

V:s riksdagsgrupp i möte

Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt ska träffa talmannen klockan 10.10. Efter det ska Sjöstedt hålla en presskonferens. Under morgonen träffades partiets riksdagsgrupp.