Nyamko Sabuni får tuff intern kritik: »Går inte genom rutan«

Text: Redaktionen

Bild: TT

Fordonsjättarna AB Volvo och Scania hoppas att parterna ska återuppta Las-förhandlingarna, skriver SvD.

– En förhandlingslösning är alltid att föredra framför lagstiftning, säger Anna Romare, förhandlingschef på Scania.

Volvos argument är att ”säkerställa balansen mellan arbetsgivare och arbetstagare”, meddelar bolagets kommunikationschef Claes Eliasson tidningen.

L-kritik mot Sabuni

Nyamko Sabunis insats i Agendas partiledardebatt var inte tillräckligt bra, det tycker Romina Pourmokhtari, ordförande för Liberala ungdomsförbundet.

– Folk är rätt besvikna. Ett av argumenten för Sabuni var att hon är en bra kommunikatör och tydlig med vad Liberalerna tycker. Det tycker vi nog inte att gårdagen var ett bra exempel på, tvärtom presterade hon under nivån som man kan kräva av en partiledare för ett parti som är i läget som vi är i, säger hon till SVT Nyheter.

– Det man vill ska komma fram går inte genom rutan, säger Malin Sjöberg Högrell, länsordförande för Liberalerna i Uppsala.

Kärnkraftsavfall blir fråga för regeringen

Östhammars kommun ska under tisdagen säga ja till att det blir till Forsmark Sverige ska skicka och förvara utbränt kärnbränsle. Därmed landar avgörandet på regeringens bord, rapporterar DN. Men det finns inga besked om när den tänker ta ett beslut i frågan, vilket retar oppositionen.

Debatter:

”I en värld där populistiska tankeströmningar växer sig starka riskerar sanningen att reduceras till den verklighetsbeskrivning som bäst motsvarar ”folkets” uppfattning i dess konflikt med samhällets ”elit””, skriver statsvetarprofessorerna Ulf Bjereld och Marie Demker på DN Debatt.

”Kristdemokraternas förslag inom barnomsorgen förstärker segregation och utanförskap. Barn som har behov av små grupper måste istället få det behovet mött inom förskolan, skriver Kadir Kasirga (S), oppositionsborgarråd i Stockholm, på SvD Debatt.

”Bara en tiondel av den totala omstartsbudgeten från regeringen går till klimatomställning. Det duger inte. Processen måste gå snabbare. För att klara vårt eget nettonollmål ökar vi trycket på näringslivets klimatomställning”, skriver Folksams vd Ylva Wessén på Di debatt.