SD-topp lyfter två löner

Text:

Bild: Sverigedemokraterna/Stockholm Stad

SD-topp på dubbla stolar

Peter Wallmark, gruppledare för Sverigedemokraterna i Stockholms stad, är även politisk sekreterare åt sig själv, skriver Aftonbladet. Det gör att han har dubbla löner.

– Vi gör inget felaktigt med vårt kanslistöd. Vi använder det till mig och fyller upp det som ett gruppledararvode, säger Wallmark.

Läs även »trippelagenten« här.

Shekarabi om speljättar: ”Om de inte sköter sig kommer det få konsekvenser”

Den nya spellagen har öppnat upp för fuskande spelbolag. Nu skärper civilminister Ardalan Shekarabi (S) tonen och höjer kraven på speljättarna.

– Sköt er. För vi kommer inte se mellan fingrarna.

Läs även »fritt rum för spelbolagen här«. 

Flera riksdagspartier: Utred anonyma vittnen

Regeringen ska utreda kronvittnen, det vill säga att kriminella som samarbetar med polisen kan få lägre straff. Nu vill företrädare för M, KD, L och SD att frågan om anonyma vittnen i domstolar också utreds, skriver Ekot.

– Det är något som behövs, mot bakgrund av den utveckling vi har sett i de utsatta och särskilt utsatta områdena, där ingen vågar vittna, säger Sverigedemokraternas rättspolitiske talesperson Adam Marttinen.

Läs även »statens våldsmonopol är brutet« här. 

Debatter

»Skattebefria månadslönen upp till 10 000 kronor«, skriver vd Karin Svanborg-Sjövall och chefekonom Jacob Lundberg, Timbro, på DN Debatt.

»Utan investeringar slår nästa oväder hårdare«, skriver Oskar Almén, energiexpert vid PA Consulting Group, på SvD Debatt.

»Ge Ygeman ansvaret för cybersäkerheten«, skriver företrädare för Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), på DI Debatt.