L: »Emma Carlsson Löfdahl bör lämna riksdagsplats«

Text:

Bild: HENRIK MONTGOMERY/TT

L: Löfdahl måste lämna

Liberalernas partiledning vill att Emma Carlsson Löfdahl lämnar sin riksdagsplats efter Aftonbladets avslöjanden om att hon fått ersättning för att ha hyrt en övernattningslägenhet av sin make, skriver Aftonbladet. De senaste två åren har Carlsson Löfdahl plockat ut maxersättningen på 8 600 kronor i månaden från riksdagen. Totalt har hon fått ut drygt 463 000 kronor sedan 2013, men tänker återbetala runt 300 000 kronor.

För eller emot EU

Både Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna har tidigare varit för ett EU-utträde – men detta gäller inte längre, vilket Fokus skrivit om tidigare. I dagens P1 Morgon argumenterade företrädare för SD att V aldrig varit mot EU.

Erlandsson lämnar riksdagen – uppges ha tafsat på moderata kvinnor 

Riksdagsledamoten och tidigare landsbygdsministern, Eskil Erlandsson (C) lämnar riksdagen med omedelbar verkan, rapporterar Sveriges Radio. Anledningen är uppgifter i Expressen om att skulle ha tafsat på tre moderata kvinnliga riksdagsledamöter.

Ungdsomsjour: Busch-Thor sprider en osann bild

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch-Thor sprider felaktiga uppgifter i en debattartikel, skriver Aftonbladet. 

– Vi har verkligen inte gått ut med någon rekommendation till tjejer att inte gå själva på stan. Det handlar om en misstolkning som spridits om hur vi jobbar, säger verksamhetschefen på ungdomsjouren i Uppsala, Hilde Wiberg.

Hilde Wiberg menar att det är ett citat från en artikel i lokaltidningen Upsala nya tidning som tagits ur sitt sammanhang.

Wikström (L): Jag tänker kandidera och sitta i styrelsen

– Jag är en sån som håller vad jag lovar, jag har blivit framröstad av våra medlemmar och jag kommer att hålla mitt löfte till dem. Jag har också lovat att sitta i två bolagsstyrelser, jag är väldigt stolt över det, säger hon i TV4 Nyhetsmorgon.

Debatter

Att kvinnliga ledare bortsorteras gör Sverige fattigare. Nio av tio vd:ar på Stockholmsbörsen är män. En viktig förklaring är den stora fixeringen vid ledares personliga egenskaper, som ofta är starkt förknippade med typiskt manliga attribut som kontroll, självsäkerhet och förmåga att »peka med hela handen«, skriver förra M-ledaren Anna Kinberg Batra och Ingalill Holmberg, professor i ledarskap, Handelshögskolan Stockholm, på DI Debatt.

Knappt en av tre studerande på teknikutbildningarna är kvinnor, trots att intresset för teknik är starkt i denna grupp. Hela arbetslivet är i stort behov av ny kompetens, och möjligheten till eftergymnasial praktik för ungdomar bör utvecklas för att bland annat jämna ut könsbalansen på teknikområdet, skriver företrädare för IVA och Tekniksprånget på DN Debatt.

Ingen människa drömmer om att bli prostituerad. Offer för människohandel lever under förhållanden som är rent horribla – i Europa på 2000-talet. Det kan inte få fortsätta, skriver utrikesminister Margot Wallström och hennes franska kollega Jean-Yves Le Drian på SvD Debatt.