Svep: Liberaler i Uppsala tar strid för Wikström

Text:

Bild: FREDRIK PERSSON / TT

L i Uppsala strider för Wikström 

Liberalerna i Uppsala vill att Cecilia Wikström ska få stå kvar på partiets EU-lista, skriver Sveriges Radio.

– Jag tycker att det här börjar likna Processen av Kafka. Jag tror att en framtida Kafka kommer att skriva om den här processen mot Cecilia. Om hur hon oskyldig fick dra, säger Mohamad Hassan, kommunalråd och ordförande i Liberalernas kommunförening i Uppsala, till SR.

Johan Hakelius: Det är slut på vanligt

Visst har Liberalerna grävt gropen de fallit i. Men de är också offer för en orealistisk dröm om att opinionen ska bli som förr igen, bloggar Fokus politiske chefredaktör Johan Hakelius, i Fokus.

Erlandssons fallskärm: 1,6 miljoner kronor

Den tidigare centerledamoten Eskil Erlandsson kan få upp till 1,6 miljoner kronor i fallskärm, en så kallad inkomstgaranti från riksdagen, skriver Expressen. Detta trotts att han tvingats bort från sin plats efter anklagelser om sexuella trakasserier.  Anledningen är att Erlandsson omfattas av den gamla ersättningsregeln som gäller alla riksdagsledamöter som valdes in i riksdagen, eller som ersättare före valet hösten 2014. Läs mer här 

Debatter

L:s petning av Wikström är märklig. Problemet är att för få politiker engagerar sig i näringslivet, skriver den moderata Europaparlamentarikern Christoffer Fjellner på DI Debatt.

»De rödgröna allvarligt länge har underskattat hotet från islamistisk terror«, skriver KD:s Andreas Carlson och Lars Adaktusson, på SvD Debatt.

»IS fall har bland annat lett till en komplicerad situation med barn som fötts på plats eller som tvingats följa med när föräldrarna lämnade Sverige för att ansluta sig till IS (…) vi vill nu gå vidare med ytterligare skärpta straff för terroristbrott«, skriver Morgan Johansson (S) och Mikael Damberg (S), på DN Debatt.