Svep: L-politikerns elaka sms till kollegan

Text:

Bild: Fredrik Sandberg/TT

L:s EU-kandidat i blåsväder

Said Abdu, som står inför att bli Liberalernas nya toppnamn i EU-valet, kallade 2015 en partikamrat i ett sms för en ”vidrig själ” som behöver psykvård. Det rapporterar tidningen Expressen.

– Det är självklart något jag skäms över oerhört i dag, säger han.

Problemen slutar inte där. Tidigare har medier rapporterat att Said Abdu har haft skulder hos Kronofogden. Helsingborgs kommunalråd Maria Winberg Nordström tycker i Expressenartikeln att Abdu ska petas från EU-listan.

Elektroniska angrepp mot Sverige ökar

Säpochefen Klas Friberg säger att det svenska riksdagsvalet utsattes inte för någon stor påverkanskampanj, något som många bedömare befarade inför valet, rapporterar bland annat Sveriges Radio om.

Enligt honom har hotbilden mot Sverige blivit bredare, och ser annorlunda ut än den gjorde förr. Dessutom har de elektroniska angreppen ökat och blivit mer avancerade till sin art.

Arbetsförmedlingen försvinner inte

Det säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson till Aftonbladet morgon. Arbetsförmedlingen ska som ett resultat av M och KD:s budget stänga 130 kontor runt om i landet. Arbetsförmedlingen ska enligt ministern bli mer digitaliserad.

Debatter

»Kinas mål är inte att dominera och hota andra länder. Med vår historia av plågsamma invasioner vill vi bidra till världsfred och rättvisa. Att det finns olikheter i historia, kultur och politiskt system mellan Kina och Sverige bör inte vara ett hinder för att vi ska kunna utveckla vår relation«, skriver Kinas ambassadör Gui Congyou på DN Debatt.

»Att människor ser det allvarliga som är på väg att hända, är inte tecken på ångest. Tvärtom. Så länge det finns hopp om att åstadkomma något kan vi hålla ångesten stången«, skriver statsvetare Bengt-Ove Boström på SvD Debatt.

»Från början var det en självklarhet att förtroendevalda hade uppdrag i näringslivet. Idén om att politikern ska vara fri från alla kontakter med företag bygger skadliga murar, isolerar politiker och försämrar demokratin«, skriver L-veteranen Olle Wästberg på Di Debatt.