Svep: M vägrar släppa Bromma flygplats

Text:

Bild: TT

M vägrar släppa Bromma flygplats

Moderaterna tänker inte att gå med på att lägga ned Bromma flygplats om inte Arlanda byggs ut.

– Att ens diskutera Brommas framtid förutsätter att man säkerställer en utbyggnad av Arlanda. Om det inte sker, eller garanteras, är det helt otänkbart, säger M-ledaren Ulf Kristersson till Dagens Industri.

Ny remiss om terrorsamröre  

Regeringen vill i ett nytt förslag kriminalisera samröre med terrororganisationer, skriver Ekot.

– Vi har ju arbetat om förslaget, och vi går nu vidare med ett självständigt och utvidgat samröresbrott, där vi täcker in så många handlingar som vi kan, inom ramen för de begränsningar som grundlagen sätter upp, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

Han tror att ett nytt förslag kan börja gälla nästa år.

SD krishanterar  

Sverigedemokraterna har i en video bemött anklagelserna om att EU-parlamentarikern Peter Lundgren utsett en kvinna för sexuellt ofredande.

– Vi hade en fest med goda vänner, där jag betedde mig riktigt tölpigt på den här festen. Jag var en dumbom helt enkelt, säger Lundgren till kvinnan i videon, enligt Expressen.

Messing tar SOS alarms klubba

Ulrica Messing, tidigare Socialdemokratisk minister, blir ny styrelseordförande i SOS Alarm. – »SOS Alarm hjälper till vid de tillfällen då vi människor är som allra mest utsatta – när krisen slår till, vid akut sjukdom, brand, bilolyckor eller vid stora samhällsstörningar. Att få vara en del av det viktiga arbetet som alla medarbetare står för känns meningsfullt och utmanande”, säger Ulrica Messing i ett pressmeddelande, enligt Altinget.

Debatter 

»Lagstifta om digitalisering för samhällets mest utsatta«, skriver Helsinborgs stad utvecklingchef Kalle Pettersson, på DN debatt.

»Den progressiva pedagogikens fokus på glädje, elevdemokrati och elevledda metoder har haft negativa effekter på kunskapsinhämtningen. Skollagen och läroplanerna bör ändras så att progressiva skrivningar lyfts ut och elevers plikt att jobba hårt i skolan betonas«, skriver forskarna Gabriel Heller-Sahlgren och Nima Sanandaji, på SvD debatt.

»För att komma till rätta med kommunernas välfärdsunderskott måste Magdalena Andersson sluta betala av på statsskulden och göra ett omtag i synen på överskottsmålet«, skriver LO-ekonomer, på DI debatt.