Svep: ”Pengarna räcker inte till”

Text: Redaktionen

Bild: TT

Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson pekar på en nedåtgående konjunktur i kombination med stora reformlöften från Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna, och hävdar att pengarna inte räcker till de satsningar som kommer i höstbudgeten. Läs mer på DN.se.

Bottenbetyg till regeringen

Svenska judar ger regeringen bottenbetyg för hur de bekämpar judehat.

– Jag har tillsatt en utredning som ska titta på möjligheten att förbjuda rasistiska organisationer och då kan det ju träffa organisationer som i dag hetsar mot och förföljer judar, svarar justitieminister Morgan Johansson i Aftonbladet.

Busch Thor populärast

KD:s Ebba Busch Thor ökar från 37 procent till 40 procent i Expressen/Demoskops förtroendemätning över partiledarna. Det gör henne till den mest populära partiledaren. Stödet för Nyamko Sabuni minskade med nio procentenheter i augustimätningen i jämfört med mätningen i juli.

Debatter:

”Ica och Apotek Hjärtat antog nyligen Fossilfritt Sveriges så kallade transportutmaning. När ett stort företag tar ett helhetsgrepp kring bränsle och transporter ger det möjlighet att öka lönsamheten”, skriver Icas vd Per Strömberg tillsammans med Fossilfritt Sveriges nationella samordnare Svante Axelsson på Di Debatt.

”Det är helt orimligt att ställa krav på att personal anställda inom offentlig sjukvård inte får byta till en privat arbetsgivare på ett halvår efter avslutad tjänstgöring. I Västra Götalandsregionen är nu sådana krav satta inför upphandlingar”, skriver Erik Strand och Carina Olson vid Praktikertjänst, på SvD Debatt.

”Sverige har blivit de nordiska regeringarnas syndabock och reflexen är att stänga gränsen. Men både retoriken och reflexen är felaktig i sak och skadlig för hela Norden. Lösningen är i stället att öka det internationella samarbetet för polis och andra rättsvårdande myndigheter”, skriver Stephan Müchler och Per Tryding vid Sydsvenska handelskammaren på DN Debatt.