Svep: Putilov får nej av riksdagen

Text:

Bild: Lars Pehrson/SvD/TT,

Putilov nekas ackreditering till riksdagen

Egor Putilov, som jobbar för Samhällsnytt, kommer inte att få journalistackreditering till riksdagen. Det säger riksdagsdirektören Ingvar Mattsson till Sveriges Radio. Anledningen är att Putilov haft kontakt med rysk underrättelsetjänst, samt använt sig av flera olika identitet

Putilov skriver på Twitter att beslutet är »rättsvidrigt«.

Ny GD till Försäkringskassan

Snart kan Försäkringskassan få en nya generaldirektör. Det säger socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) till TT.

Bland de sökande finns tidigare GD Ann Marie Begler som tvingades bort från sitt jobb för cirka ett år sedan.

Afa-sympatisör på samma bild som Jonas Sjöstedt

På en av V:s kampanjbilder syns en man som bär en tröja från vänsterextrema Antifascistisk aktion, Afa, rapporterar Aftonbladet. 

– Vi varken visste eller såg att personen hade tröjan under fotograferingen, ingen tänkte ens på det. Vi har givetvis ingen koppling till Antifascistisk aktion och tar avstånd från politiskt våld, säger Marie Antman, kommunikationschef på V, till tidningen.

Debatter

»Vi föreslår breda sociala reformer för eget ägt boende«, skriver Kristdemokraternas Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed, på DN debatt.

»Patentens värde för uppfinnare, universitetsforskare och andra små företag har kommit att urholkats i dagens rättssystem«, skriver Peter A Jörgensen och Kjell Jegefors, tidigare verksamma vid Styrelsen för teknisk utveckling (STU), på DI debatt.

»SKL missar orsakerna till kostnadsexplosion«, skriver Johan Enfeldt och Lisa Pelling, Arena Idé, på SvD debatt.