Svepet: Historiskt val i Malmö stundar

Text: Redaktionen

Bild: TT

Historiskt val i Malmö – kan peta ner S

Det ser ut att bli en valrysare i Malmö, skriver TT. Vinner Alliansen tar de över ett S-styre som pågått i 94 av 100 år. En strategi för Moderaterna blir att söka stöd hos Sverigedemokraterna.

– Det är inte lika dramatiskt lokalt som nationellt, säger Torbjörn Tegnhammar som är ordförande för Moderaterna i Malmö.

SD-ledamot åkte taxi för skattepengar

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Stefan Jakobsson har åkt taxi privat för skattebetalarnas pengar, rapporterar Aftonbladet.

– Jag trodde på fullaste allvar att man kunde beställa privata resor, säger han.

S: Ny stopplag ska reda ut NKS

Socialdemokraterna vill införa en ny stopplag för OPS-avtal inom sjukvården, rapporterar Sveriges Radio.

– Vi går till val på att reda upp i den här NKS-härvan, säger oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) på en pressträff på tisdagen, enligt Omni.

MP vill byta ut »bäst före-datum«

Miljöpartiet vill ta bort märkningen »bäst före« på livsmedel.

– Vi har inte slagit fast en exakt formulering men det måste vara något som ger bättre vägledning. Vi har ett alldeles för stort matsvinn i Sverige, säger konsumentminister Per Bolund, till TT.

Demoskop: Kristersson vann TV4-utfrågningen

Moderaternas partiledare gjorde bäst ifrån sig i TV4:s utfrågning, visar en undersökning från Expressen/Demoskop.

Debatter

Vänsterpartiets riksdagsledamot Ali Asbati skriver på fokus.se om varför Vänsterpartiet har vind i seglen. 

Socialdemokraterna öppnar för en bred koalition. »Om inget av de så kallade blocken får egen majoritet är det naturliga en blocköverskridande regering«, skriver statsminister Stefan Löfven på DN Debatt.

Valets ödesfråga är integrationen och även den viktigaste frågan för Sverige i framtiden, skriver Moderaternas partiledare Ulf Kristersson på SvD Debatt.

I en demokrati »av svenskt snitt« är det nödvändigt att ställa grupper mot varandra, skriver historieprofessor Lars Trägårdh på DI Debatt.