Bli råttfångare – tjäna 1,8 miljoner

Råttinvasionen i New York tvingar stadens styre till extraordinära åtgärder. Nu ska en kommunal råttfångare tillsättas. Årslön? Upp till 1,8 miljoner kronor.

Text:

Toppbild: TT

Toppbild: TT

Det är New Yorks borgmästare Eric Adams som bestämt sig för att äntligen komma till rätta med skadedjursproblemet som har plågat staden i generationer. I platsannonser söks därför en "högt motiverad och aningen blodtörstig kandidat" som "är fast besluten att titta på olika lösningar ur alla upptänkliga vinklar". Dessa inkluderar bland annat "datainsamling, teknisk innovation, sophantering och storslakt", enligt annonsen.

Den officiella titeln för tjänsten är "Direktör för gnagarkontroll" och lönen som erbjuds ligger i intervallet 1,3 till 1,8 miljoner kronor per år.

"De listiga, glupska och fruktsamma New York-råttorna är legendariska för sin överlevnadsförmåga, men de styr inte den här staden – det gör vi", heter det vidare i annonsen.

Enligt tidigare skattningar finns det omkring två miljoner råttor i metropolen. Men antalet misstänks ha ökat på senare tid då fler råttor har siktats på gator, i parker och bland soptunnor.

Text:

Toppbild: TT