Hundterror i Vita huset

Presidentens hund är inte välkommen i sitt eget hem längre.

Text:

Toppbild: AP

Toppbild: AP

President Joe Bidens schäferhund Commander är inte längre välkommen i Vita huset. Varför? Jo, den trakasserar anställda och säkerhetspersonal. Och det rör sig inte om någon enstaka händelse. Vid minst ett dussin tillfällen har Commander bitit människor, rapporterar CNN. 

Commander flyttade in i Vita huset i december 2021 och var en julklapp från presidentens bror James. Vid inflytten var Commander fortfarande en valp och ingen i Vita husets stab anade det skräckvälde som väntade. Och det är inte bara i Vita huset som Commander utövar sin makt. Även i presidentens hem i Delaware har hunden varit bitsk. 

Måttet rågades när en trädgårdsmästare vid Vita huset blev biten av Commander under en lekstund. Händelsen fångades på bild av en förbipasserande som snabbt publicerade på sociala medier. Trädgårdsmästaren hävdar dock för pressen att “bettet inte gick igenom huden”. 

Secret Service har även bekräftat att uppgifter att elva av organisationens livvakter har blivit attackerade av presidentens hund. Men mörkertalet ska, enligt amerikanska medier, vara högre och Commanders bett ska bland annat ha lett till ett sjukhusbesök för en polis som attackerades.  

Efter denna dramatik verkar jyckens dagar i Vita huset vara räknande. Var han kommer att placeras någonstans återstår bara att se. Presidentens tidigare hund Major var också en schäfer med aggressionsproblem. Han fick flytta från Vita huset till goda vänner till Joe Biden i Delaware.

***

Text:

Toppbild: AP