Om detta är gräddan av S – vad fan gör resten?

Tafsande, kokainsnortande, heilande, fortkörning, svartjobb, kronofogdebesök. Är detta ett tvärsnitt av Sveriges socialdemokrater?

Text:

Toppbild: Gorm Kallestad / TT

Toppbild: Gorm Kallestad / TT

Även den här regeringsbildningen kantas av skandaler. Att de aldrig lär sig. Kokainsnortande, heilande, fortkörning, svartjobb, tafsande, kronofogdebesök och synpunkter på vad journalister i SVT får fråga om.

Nej, det är inte en eländesskildring från »orten«, utan regeringens veckoskörd av garderobslik.

När jag började på Krigsflygskolan i Ljungbyhed tittade rustmästare Warmenius på en pluton långhåriga hippieliknande ynglingar och röt: »Om det här är gräddan av Sveriges ungdom, hur faen ser då resten ut?«

Om det här är gräddan av svensk socialdemokrati, vad faen gör då resten?

Och var är partiets kandidatkollare?

Vederbörande har haft hela hösten på sig att gå igenom eventuella statsråds handel och vandel, men uppenbarligen misslyckats kapitalt. Om nu inte Magdalena Andersson avsiktligt vill lansera en ministär som är ett tvärsnitt av det i såväl anden som köttet stundom sviktande svenska folket.

Alltså behöver regeringen ett gäng krishanterare och sådana finns det gott om. Ofta är det gamla journalister som frälsts av Mammon och bytt till pr-branschen för att sälja kattmat och krishantering, lika ofta avsuttna politiker som smyger med lobbying och krishantering.

De tar oerhört bra betalt, vi pratar uppemot 5 000 kronor i timmen, för att hålla ängsliga direktörer eller ministrar i handen och lära dem hur ondsinta murvlar ska kollras bort.

Det de säljer är rena självklarheter som varje rättrådig människa kan tänka ut på egen hand.

Här kommer fem enkla råd som Fokus bjuder på gratis:

  1. Hoppa inte över hotell­frukosten.
  2. Ligg inte med sekreteraren.
  3. Ljug inte.
  4. När du blir ertappad, håll dig undan en tid.
  5. När du återvänder, gör en hel pudel.

Text:

Toppbild: Gorm Kallestad / TT