Vänstern ville starta könskrig – högern ser ut att lyckas

”Det skulle man inte ha trott, att delar av högern skulle ägna sig åt indignerat könsraseri”, skriver Susanna Popova.

Text:

Toppbild: TT

Toppbild: TT

Vänsterfeminister försökte länge starta könskrig i Sverige. Det gick så där. Efter årtionden av kamp instämde 2004 bara 13 procent av svenska folket i påståendet ”Alla män är medskyldiga till att kvinnor förtrycks i Sverige.” Hela 65 procent höll inte med (Elitfeministerna, 2004).

Faktum är att det är först nu som könskriget verkar få luft under vingarna. Delar av högern har på senare år tagit sig an projektet förfördelad på grund av kön och nu handlar det om att det är synd om killarna. Och projektledarna gör det med hela den innerlighet som brukar prägla svensk socialdebatt.

De stolligaste ägnar sig åt MGTOW (Men Going Their Own Way), eller frivilligt celibat. Det säger sig självt att de är lite coolare än incels, som klagar på att de inte får ligga. Men sex är bara steget som leder vidare. Som Hugo Rehnberg påpekat (SvD 10/9) finns på deras hemsida alla de kommentarer som påminner om den grundläggande biologiska regeln att kvinnor är skapta för ta hand om hem och barn medan män ska dra in degen och ligga runt.

Just det där med hur vi ”är skapta” har blivit något av en favorit hos könshögern. Somliga av dem ser det säkert som ett sätt att mota vänstern, och märker inte att de gör precis samma sak som radikalfeministerna. Där vänsterfeministerna talade om strukturellt förtryck talar könshögern med inlevelse om könsskillnader, gärna sådana som anses höra hemma i hjärnan.

Mest livfulla är de akademiker som gett sig in i biologidebatten. Man får aldrig riktigt reda på vad som karaktäriserar en kvinnlig eller en manlig hjärna, bara att de två sorternas hjärnor är så oerhört olika. Fast resultatet blir precis detsamma, oavsett om könsanalysen görs från höger eller vänster. Män är liksom från Mars, och kvinnor typ från Venus. Så har könskrigare från höger och vänster skapat ett gemensamt slagfält.

Men pojkar får ju sämre skolbetyg? Ok, vad kan förklaringen vara? Har pojkarnas hjärnor försämrats? Har flickornas förbättrats? Har pojkar fått sämre hörsel och svårt att sitta still? Har flickor förbättrat sina biologiska förutsättningar utan att vi märkt det?

Eller har vi lärt flickor att läsa spelet och våga ta för sig? Berättat för dem att om de vill ha jämställda löner så är det bra att börja med att utbilda sig? Och vill man ha makt, så får man studera dem som lyckats ta sig in och upp i samhället?

Om de akademiska biologisterna får härja fritt kommer nästa steg att bli flick- och pojkskolor, könsbundna yrkesval…

Under samma tid släppte skolan på tydliga regler och somliga killar satte kepsen bak och fram och gungade på stolen.

Vad de killarna behöver veta, från sina pappor kanske, är att de slagit in på en väg som leder till en plats som kvinnor brukade befolka – ett ställe för människor vars framtid bestäms av andra.

Om de akademiska biologisterna får härja fritt kommer nästa steg att bli flick- och pojkskolor, könsbundna yrkesval och … Resten kan ni fantisera om själva vid läggdags. Det kan bli en mardröm.

Det skulle man inte ha trott, att delar av högern skulle ägna sig åt indignerat könsraseri. Till er i det biologiska hörnet av könshögern har jag bara två ord: Sluta gnäll.

Text:

Toppbild: TT