Hon vill bli ny partiledare för Vänsterpartiet

Text:

Bild: TT

Det var i mitten av januari som Jonas Sjöstedt meddelade att han avgår på V-kongressen i vår. Det blev också början på spekulationerna om vem som kommer att ta över partiledarposten. Nooshi Dadgostar, 34, har från första stund varit en av favoriterna och nu meddelar hon offentligt att hon är intresserad.

- Jag vill att Vänsterpartiet ska bli ett ännu bredare parti som fler människor känner sig hemma i och litar på, säger Nooshi Dadgostar till TT.

Redan i december listade Fokus Dadgostar som en av tre potentiella efterträdare till Sjöstedt. I dag är hon vice ordförande i partiet och har suttit i riksdagen sedan 2014. Hon kommer från Hisingen i Göteborg.

– Jag är själv född i en familj utan pengar, och jag tycker att det har gått ganska hyggligt för mig. Så jag kan se att den starka välfärden har betytt väldigt mycket, säger Nooshi Dadgostar.

Sedan tidigare har flera partidistrikt nominerat Ulla Andersson, ekonomiskpolitisk talesperson, som inte meddelat hur hon ställer sig inför en kandidatur. Nedan kan du lyssna på Fokuspodden #8 om Vänsterpartiets vägval i partiledarfrågan.