Fokus lyfter sajten och tar in nya krönikörer

Fokus lanserar ny sajt och stärker innehållet med krönikörerna Alice Teodorescu Måwe, Susanna Popova, Thomas Gür och Markus Kallifatides.

Text:

Toppbild: TT

Toppbild: TT

Detta är ett led i den digitala omställning som Fokus nu genomför. Den nya sajten ger en mycket bättre användarupplevelse och får en betalvägg som gör det lätt för prenumeranterna att ta till sig vårt innehåll.

Vi märker också en ständigt ökad efterfrågan på krönikor och argumenterande texter från kunniga, kloka och roliga skribenter med fina pennor. Därför utökar vi vårt redan starka stall av sådana med fyra stjärnrekryteringar.

Susanna Popova och Alice Teodorescu Måwe bidrar med en krönika vardera, var tredje vecka. Markus Kallifatides och Thomas Gür ska skriva under vinjetten ”En halv grek och en turk”. Där tar de sig an en aktuell fråga, samma för båda, utifrån ett vänster - respektive högerperspektiv.

Alice Teodorescu Måwe har bland annat varit politisk redaktör i Göteborgs-Posten där hon etablerade sig som uppmärksammad ledarskribent och debattör. Hon har även varit huvudsekreterare för Moderaternas idéprogram.

Susanna Popova är en av landets mest erfarna och uppskattade åsiktsjournalister. Hon är för närvarande kolumnist på Svenska Dagbladets ledarsida och har även varit kolumnist i bland annat Affärsvärlden. Tidigare var hon chefredaktör för magasinet Moderna Tider och även ledarskribent i Svenska Dagbladet. 

Markus Kallifatides är docent vid Handelshögskolan i Stockholm. Han är ordförande i den socialdemokratiska föreningen Reformisterna som han grundade tillsammans med Daniel Suhonen och Sara Karlsson. Markus är en flitig debattör i ett brett spektrum av ämnen, om än med en viss förkärlek för ekonomisk politik och skatter.

Thomas Gür är företagare, författare och samhällsdebattör. Han har över 35 000 följare på Facebook där han med vass penna dagligen kommenterar aktuella ämnen. Han har tidigare bland annat varit utrikespolitisk redaktör på Svenska Dagbladets ledarsida och medgrundare till det nätbaserade idémagasinet Kvartal.

De fyra ansluter sig till Fokus befintliga stall av krönikörer som inkluderar Johan Hakelius, Nina Solomin, Anna Björklund, Peter Esaiasson, Nina Lekander, Nalin Pekgul, Anna Gullberg, Mats Edman, Joel Halldorf, Nils Erik Forsgård, Finn Zetterholm och David Eberhard

Text:

Toppbild: TT