Vi tror på våra läsare

Text:

Om vi klarar av att ge er fördjupande reportage och initierade berättelser så tror vi att ni alldeles själva kan bilda er en åsikt – utan att vi skriver er på näsan om vad ni borde tycka.

I det här numret får ni bland annat en serie enastående närgångna porträtt som ger den svenska vapenexporten inte ett, utan åtta ansikten. För eller emot vapenexport? Det får ni komma fram till där hemma.

Kommer politikerna att kunna möta de enorma förväntningarna på klimatmötet i Köpenhamn? Läs Anna Ritters text om hur mammutmöten egentligen går till.

Svante Weyler levererar i veckans Fokus en fascinerande berättelse om DDR:s sista dagar, och Karin Johannisson förklarar, lagom till allhelgona­helgen, varför berättelser om döden är så spännande.

Claes Lönegårds reportage i förra numret om Mona Sahlins vägval lyckades verkligen pricka in s-kongressens huvudfrågor. Vill du veta mer om vad som händer på kongressen? Makt­havare.se är på plats och rapporterar.

Till sist vill jag hälsa Alex Schulman välkommen som skribent i Fokus. Det är glädjande att vi lyckats övertyga dig om var man ska skriva om man verkligen har något att säga.