Svepet: Finansministern flaggar för skattehöjningar för att klara coronakrisen

Text: Redaktionen

Bild: TT

Finansministern flaggar för skattehöjningar 

Det kan skattehöjningar efter krisen, uppger finansminister Magdalena Andersson (S) till Expressen. Som också säger att det hänger ihop med hur sysselsättningen utvecklas och hur långvarig krisen blir.

Bristfällig sanering av ambulanser i Göteborg

Saneringen av ambulanser som kört misstänkt coronasmittade patienter i Göteborg har vid flera tillfällen brustit, skriver Göteborgsposten som refererar till avvikelserapporter gällande bland annat missade ytor och en långsam hantering som innebär att ambulanserna blir stående länge.

Ökade kontroller av krogar i helgen 

Under Kristi himmelsfärdshelgen ska både Stockholm och Göteborg trappa upp kontroller i kroglivet, rapporterar TT.

Rustar för en stökig sommar

Sveriges kommuner rustar för en sommar där fler barn och unga stannar hemma. Farhågan är att det blir ovanligt stökigt på gatorna och att våldet i hemmet ska öka, skriver TT.

Debatter

Kommuner och regioner får ytterligare sex miljarder, meddelar Per Bolund (MP), Magdalena Andersson (S), Emil Källström (C) och Mats Persson (L) på DN Debatt. De uppmanar mottagarna att redan nu agera och planera sin verksamhet utifrån tillskottet.

EU:s framgång eller sönderfall kommer att avgöras av hur unionen lyckas hantera covid-19 och om det europeiska samarbetet i coronakrisens tid utvecklas eller avvecklas, skriver tidigare Europaparlamentarikern Cecilia Wikström på Di Debatt.

Coronakrisen gör frågan om våld i nära relationer till en akut fråga för politiken, skriver Moderaternas partiledare Ulf Kristersson samt fler andra moderater i debattartikel i Arbetarbladet.

I över ett år har regeringen skjutit upp den utlovade granskningen av Rättsmedicinalverkets (RMV) hantering av de medicinska åldersbedömningarna. Den bör inte fördröjas längre, skriver professor emeritus Håkan Mörnstad på SvD Debatt.