Annika Strandhäll avgår som minister

Text:

Bild: TT

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll avgår, rapporterar DN.

– Flickorna behöver mig närvarande, säger hon till tidningen.

Annika Strandhälls sambo avled för cirka en månad sedan och ministern tog efter dödsfallet ledigt från sitt arbete. Hennes uppgifter har enligt uppgift sedan dess skötts av statssekreteraren Roger Mörtvik.

Begravningen av Annika Strandhälls sambo ägde enligt DN rum i fredags. Strandhäll har kommit fram till att hon inte ska fortsätta som minister.

– Jag har meddelat Stefan Löfven att jag vill lämna regeringen i närtid och kommer att under de närmaste dagarna lämna in en begäran om entledigande, säger hon till tidningen.

Annika Strandhäll har två gemensamma barn med sambo samt en "bonusson". Det är i första hand för barnens skull som hon lämnar sin statsrådspost enligt DN.

– Orsaken till att jag fattat det här beslutet är att jag behöver kunna styra över min almanacka och fokusera på tjejerna som har det tufft just nu. Jag vill få tid till det på ett annat sätt än vad som är möjligt i statsrådsuppdraget. I uppdraget som minister är man ständigt i strålkastarljuset på ett eller annat sätt. Vi behöver lite lugn och ro helt enkelt, säger Annika Strandhäll till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Annika Strandhäll – det nya affi(s)chnamnet