Svep: Höjd bränsleskatt snart tillbaka

Text:

Bild: TT

Mer fokus på demokrati i Europa

Det tycker biståndsminister Peter Eriksson som i en intervju med DN säger att regeringen bör satsa kraftfullt på demokratifrågor i Östeuropa.

– Sedan finanskrisen har Europa blivit mera inåtvänt. Vi har haft egna problem, med ekonomin, med brexit. Men vi har en akut konflikt i Europa, som handlar om vilket samhällssystem vi ska ha, säger han till tidningen.

Höjd bränsleskatt på väg tillbaka

Miljöminister Isabella Lövin säger i SVT:s Agenda att den automatiska höjningen av bränsleskatten återinförs. Höjningen infördes i förra budgeten med slopades i M och KD:s budget.

Januariavtalet större än en person

Det säger Jan Björklund, avgående ledare för L, på frågan om hans val att lämna partiet kommer i rätt tid. I SVT:s Agenda medger han att regeringsbildningen varit krävande.

– Det är klart att jag inte är nöjd med siffrorna, men nu måste vi argumentera hem januariavtalet. Det är mycket liberal politik som nu genomförs, säger han.

Källor: S i GBG kräver gruppledarens avgång

Socialdemokraternas distriksstyrelse i Göteborg kräver gruppledaren Ann-Sofie Hermansson avgång. De har inte längre förtroendet för henne, skriver SVT Nyheter Väst. 

Socialdemokraternas distriktsstyrelse i Göteborg har inte längre förtroende för gruppledaren Ann-Sofie Hermansson och kräver hennes avgång. Det erfar SVT Nyheter Väst .

– Jag kan bekräfta att det stämmer, säger Hermanssons pressekreterare Lisa Nylén, till GP.

Hermansson ska bemöta uppgifterna klockan 11:00 på en pressträff.

Debatter:

»Det är en populär missuppfattning att religion och vetenskap står i konflikt med varandra. Det stämmer inte. Tvärtom stöder och stärker dessa två kunskapstraditioner varandra. En rationell religiös tro ger vetenskapen fast grund att stå på och hjälper till att motverka spridning av falska berättelser«, skriver sju forskare från olika discipliner på DN Debatt.

»Sverige är ett av få länder som inte stimulerar privat pensionssparande trots rekommendationer från både EU och OECD. Vi föreslår nu en ny form av privat pensionssparande – matchning – som riktar sig särskilt till låg- och medelinkomsttagare«, skriver nio direktörer i försäkringsbranschen på Di Debatt.

»Lungcancer ökar stadigt bland yngre, friska kvinnor som aldrig har rökt. När denna nya patientgrupp möter primärvården misslyckas personalen ofta med att känna igen patienternas symtom som tecken på lungcancer. Detta får förödande konsekvenser«, skriver Mia Rajalin och Yann Fränckel, båda cancerdrabbade, på SvD Debatt.