Svep: Klockan tickar för Lööf

Text: Redaktionen

Bild: TT

Centerpartiet har möte – med Lööf?

I dag möts Centerpartiets riksdagsgrupp för sitt veckovisa möte, skriver Expressen.

Huruvida partiledaren dyker ens upp på mötet, och vad som kommer att avhandlas, är oklart. Lööfs sonderingsuppdrag löper ut i morgon och det finns inga tecken som tyder på att hon kommer att lyckas. Läs »när Alliansen blev Anniansen här«.

Corazza Bildt är ända in i kaklet

Moderaternas EU-parlamentariker Anna Maria Corazza Bildt tänker köra ända in i kaklet för att ta en plats på partiets istan inför EU-valet i maj.  Det säger hon i en intervju med TT.

– Jag hoppas och tror att Moderaternas partiråd ska sätta mig på listan, säger hon.

På fredag, den 23 november, står det klart vilka Moderaterna väljer som kandidater. Läs Fokus intervju med Anna Maria Corazza Bildt här.

Skolverket: Tillåt mer fjärrundervisning

Skolverket vill att regeringen tillåter fjärrundervisning, det vill säga undervisning via länk, i fler ämnen och i lägre årskurser, skriver Ekot.

– Vi har en stor lärarbrist i Sverige och det här är ett sätt att möjliggöra för alla elever att få tillgång till kurser som de inte har kunnat läsa annars, säger Skolverkets enhetschef Camilla Thinz Fjellström.

Debatter 

I dag fattar Kriminalvården beslut om att bygga ut med ytterligare 13 platser, utöver pågående expansion. Trots det riskerar platserna att inte räcka, skriver Kriminalvårdens generaldirektör Nils Öberg på DN Debatt. 

Det är dags att fasa ut stämpelskatten, det vill säga den avgift som man betalar när man köper en fastighet eller tomt. Systemet skapades under en tid då det var administrativt besvärligt att föra bok, skriver TMF:s David Johnsson och Gustaf Edgren, och SBAB:s tidigare chefsekonom Tor Borg, på DI Debatt. 

Det skulle vara ett stort svek mot Liberalernas väljare om partiet gjorde upp med Socialdemokraterna, skriver de lokala liberala politikerna Philip Sandberg och Jesper Brandberg, på SVD Debatt.