Svep: L enda parti under spärren

Text:

Bild: TT

L enda partiet under spärren

Skulle det vara val i dag hade Liberalerna åkt ut från riksdagen. Det visar TV4 Väljaropinion, en sammanvägning av mätningar från flera institut. Kristdemokraterna fortsätter sin resa upp och ökar 3,3 procentenheter sedan den förra mätningen.

Margot Wallström: Våra tankar är med Frankrikes folk

Sveriges utrikesminister Margot Wallström reagerar på branden i Notre-Dame och tycker att det är förkrossande.

»Notre-Dame är verkligen ett globalt landmärke. Våra tankar är med Frankrikes folk och särskilt med de heroiska brandmännen i Paris”, skriver hon, enligt Expressen.

Tiggeriförbud i Katrineholm 

Kommunfullmäktige i Katrineholm har röstat för att införa ett tiggeriförbud, skriver Sveriges Radio P4 Sörmland.

– Det är en sorglig dag, det har blivit kallare i Katrineholm, säger Centerpartiets gruppledare Inger Fredriksson.

Förbudet börjar gälla den 1 augusti 2019.

Husarrest för unga som begår brott

Regeringen föreslår att ungdomar som begår brott ska kunna få en forma av husaresst, rapporterar TV4 Nyheterna.

Syftet är att minska risken för att de hamnar i kriminella gäng och bryta deras brottsspiral.

– Påföljden blir att du blir belagd med hemarrest under kvällar och helger och att den dömde unge helt enkelt får hålla sig hemma då. Detta övervakas med fotboja, säger justitieminister Morgan Johansson (S).

Debatter 

»Vilseledande argumentation i debatten om forskningsråd och basanslag«, skriver två akademiker i en replik på DI debatt.

»Det finns frågor som inte lämpar sig för ett ökat samarbete inom EU, som arbetsmarknads-, välfärds- och skattepolitiken. Ändå driver Socialdemokraterna på för mer överstatlighet. Vi varnar för detta«, skriver tre M-politikerna Christofer Fjellner, Tomas Tobé, Jessica Polfjärd, på SvD Debatt.

»Patienters irrvägar i jakt på vård kostar miljarder«, skriver Richard Fletcher, Stefan Fölster och Per Mosseby, rapportförfattare bakom ”Rätt vägvisning genom hälso- och sjukvårdens labyrint – värdet av smarta vårdkedjor med digitala innovationer”, på DN debatt.