Svep: M-krav på kärnkraft diskuteras i morgon

Text:

Bild: Simon Rehnström/SVD/TT, Henrik Montgomery/TT

M-krav på kärnkraft diskuteras i morgon

Moderaternas nya krav på mer kärnkraft kommer att diskuteras i morgon när parterna bakom energiöverenskommelsen träffas. Det säger energiminister Anders Ygeman (S) till Dagens Nyheter.

– Vi kommer att föra upp förslagen från Moderaterna på dagordningen precis som vi har gjort med andra partiers förslag. Allting kan diskuteras, säger Anders Ygeman.

Skyttedal om KD:s slogan: »Är inte ett dugg förvånad«

KD:s toppnman inför EU Sara Skyttedal »är inte ett dugg förvånad« över kritiken mot KD:s slogan »make EU lagom again«. Det säger hon i en intervju med Svenska Dagbladet.

– Jag är inte dugg förvånad. Jan Björklund vill ju ha ett EU som är alldeles på tok för stort, säger Skyttedal till tidningen.

– Vi behöver ett lagom EU, inte beigea politiker.

Moderaterna: Stoppa utländska pengar till »extrema« samfund

M vill att EU tar fram gemensamma regler för att kunna stoppa utomeuropeiskt stöd för »extrema samfund”.

– Det här skulle innebära att vi börjar motverka att vi får fler extrema religiösa samfund i Sverige och jag ser det också som ett förebyggande arbete så att inte fler uppviglas in i våldsbejakande extremism, säger M:s toppnamn Tomas Tobé till SVT Nyheter.

Debatter

»Sänk marginalskatten och höj skatt på kapital och fastigheter«, skriver nationalekonomerna Spencer Bastani och Håkan Selin, på DN debatt.

»Regeringen bör ge besked om skolans digitalisering«, skriver SKL:s ordförande Anders Knape, på SvD debatt.

Farligt att riva upp energiöverenskommelsen, skriver Energiföretagens vd Pernilla Winnhed, på DI debatt.

»I dag har tyvärr statens ansvar börjat brista ... Kommuner har inte längre någon möjlighet att vare sig planera eller förbereda samhällsresurser som krävs för att nyanlända ska kunna få ett bra mottagande.«