Svep: Sabuni populärast i Jönköping

Text:

Bild: Henrik Montgomery/TT

Sabuni populärast i Jönköping

Nyamko Sabuni är den kandidat till L:s partiledarpost som har störst stöd bland medlemmarna inom Liberalerna i Jönköpings län, skriver TT. Det framkom efter en medlemsomröstningen i länsförbundet.

I Uppsala och i Stockholm stad heter favoriten Erik Ullenhag.

C: Vi är bättre än M på att sänka skatter

– Moderaterna ligger märkligt nog bakom kurvan när det gäller att sänka skatten på jobb och företagande, efter Centerpartiet och Liberalerna, säger Martin Ådahl, arbetsmarknadspolitisk talesperson för Centerpartiet till Di.

C vill se ett offensivare Moderaterna när det gäller skattesänkningar på jobb och företagande.

MP och S på kollisionskurs om brott

Miljöpartiet och Socialdemokraternas har inte samma syn på den så kallade straffrabatten för unga. Enligt Ekot vill MP slopa förslaget om ett slopande av rabatten.

– Miljöpartiet ser ju, i likhet med exempelvis remissinstanser som Kriminalvården, Säpo och Brottsförebyggande rådet, att det här förslaget innebär stora risker, säger MP:s rättspolitiske talesperson Rasmus Ling till radion.

Debatter:

”Var Fredrik Reinfeldt en bra eller dålig statsminister? För att besvara den frågan måste man tänka sig den tidigare moderatledarens gärning som ett stycke i tre akter”, skriver PJ Anders Linder, chefredaktör för Axess Magasin, på Di Debatt.

”Vår nya rapport till regeringen visar att hushållens skulder nu växer i långsammare takt. Och andelen unga som är nya bolånetagare är högre i dag än åren innan amorteringskraven infördes, både i riket och i Stockholm. Unga har alltså inte blivit utestängda, vilket ibland påstås, skriver Henrik Braconier och Erik Thedéen, Finansinspektionen, på DN Debatt.

”Om vi inte ska leva på hoppet att svenska jihadister tas om hand av dansk rättskipning eller att de slutgiltigt neutraliseras när de söker sig till Mellanösterns slagfält, så måste något göras med svensk lagstiftning”, skriver Per Bauhn, professor i praktisk filosofi, på SvD Debatt.