Svepet | Reinfeldt: Medier och politiker svartmålar Sverige

Text: Redaktionen

Bild: TT

Reinfeldt: Medier svartmålar Sverige 

Medier och politiker målar upp en för kritisk bild av Sverige. Det säger den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt i en intervju med Dagens Nyheter.

– Jag är inte en röst för det mörka och det negativa, utan i grunden för det optimistiska. Och det tänker jag vara även i denna tid, när det har varit mer trendigt att vara på den andra sidan, säger han.

Expressen och Expo: Flera SD-politiker med nazistsympatier

SD-kandidater hånar Förintelsens offer och sprider antisemitiska konspirationsteorier på nätet, avslöjar Expressen och Expo. Läs mer här.

C lovar en halv miljard till förlossningsvården

 Centerpartiet vill investera ytterligare en halv miljard kronor om året till förlossningsvården för att förbättra kvalitén.

»Alla kvinnor ska ha rätt till en trygg förlossning oavsett var i landet de bor«, säger Lööf i ett pressmeddelande.

Satsningen sträcker sig till 2022.

Ygemans svar på S svartmålning: Låga poster 

Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman kommenterar på en pressträff att flera politiker på kommunal nivå smutskastat M och SD.

– Vi har haft några företrädare för S, om än på väldigt låga poster, som har gjort beklagliga uttalanden. Som ni vet representerar de inte och kandiderar inte längre för S, säger Ygeman på pressträffen, enligt Expressen.

V:s valstuga vandaliserad

En valstuga för vänsterpartiet har blivit vandaliserad i Göteborg, skriver SVT Nyheter

– Det är jättetrist, men det hindrar inte oss från att forstätta. Vi öppnar stugan som vanligt idag, säger Daniel Bernmar (V), kommunalråd.

Debatter

Nu översvämmas vi av spådomar om valutgången. Men hur tillförlitliga är de? Hyfsat ändå, skriver statsvetaren Anders Sundell i Fokus.

Fria »skolval leder tydligt till minskade kontaktytor mellan barn med olika bakgrund, och friskolorna spelar en huvudroll i denna process«, skriver forskarna Maria Brandén och Magnus Bygren på SvD Debatt. 

MSB:s Mikael Tofvesson skriver på DI Debatt hur medborgare upptäcker valpåverkan

Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna kan bryta det parlamentariska dödläget, skriver  Lennart Olsen, tidigare politisk sakkunnig för MP, på DN Debatt.