Det stigande priset på mjölktänder

Nu duger inte pengar längre. I dag förväntas småungarna få dyra prylar insmugna under kuddarna morgonen efter att de tappat en tand.

Text:

Toppbild: Getty Images

Toppbild: Getty Images

Senaste nytt från USA är att tandfen bara blir snällare. År 2001 låg den typiska gåvosumman från detta godhjärtade väsen på 2 dollar, enligt statistik från Delta Dental. En undersökning från förra året visar att dagens standard är sex dollar.  

Vilket dock bara är toppen av isberget, meddelar Sky News.  

Pengar verkar överhuvudtaget inte duga längre. I dag förväntar sig småungarna att hitta allt från videospel och mobiltelefoner till dyra designersmycken insmugna under kuddarna morgonen efter att de tappat en tand och lystet placerat den antingen just där eller i ett vattenglas. Detta berättar amerikanska föräldrar som Wall Street Journal pratat med. Men det är inte bara mjölktänder som får det att klirra mer i barnens sparbössor nuförtiden. Föräldrar har blivit mer generösa med presenter överlag. Fenomenet finner givetvis sin förklaring i de sociala medier där föräldrar visar upp de extravaganta lyxvaror de ger bort. Mark Burhenne, som ligger bakom webbplatsen AskTheDentist, har en teori om att föräldrar även på det här området börjat jämföra sig med varandra och därmed har börjat betrakta något så vardagligt och odramatiskt som tandlossning som en tävling, en möjlighet att få skina. 

Tids nog lär trenden leta sig över Atlanten. Det är alltså bara till att poppa popcornen och invänta lavinerna på sociala medier. Och på det efterföljande schemalagda ramaskriet på kultursidorna. När Schulmans eller Läckbergs ungar inte bara vaknar upp med den söta gluggen i käften utan med saliga leenden över alla luxuösa smycken, senaste iPhonemodeller eller businessbiljetter till Tasmanien som de hittat under kudden. 

***

Läs även: Kaos i Toronto

Text:

Toppbild: Getty Images