ambulans

Oväntat fynd från första världskriget funnet i 88-årings ändalykt

En bomb i en äldre herres ända väckte panik på ett sjukhus i Frankrike.

Text:

Toppbild: Unsplash

Toppbild: Unsplash

Detta kan möjligen vara årets mest bisarra nyhet, först rapporterad av franska Var-Matin. En 88-årig man kom i lördags in till ett sjukhus i Toulon i södra Frankrike med ett mindre vanligt besvär. Han hade en bombhylsa från första världskriget uppstoppad i rektum, och behövde hjälp med att få ut den. Sjukhuspersonalen tror enligt uppgift att fyndet är kopplat till en sexuell aktivitet. 

När de hörde vad som fanns i den årsrikas ändalykt evakuerades genast ett par avdelningar av sjukhuset, på ett närmast panikartat sätt. Senare kunde dock experter konstatera att det inte fanns någon risk för att bomben skulle detonera. 

När läkarna väl hade lyckats operera ut antikviteten ur 88-åringens ändtarm uppmättes hylsan till ungefär 20 gånger 5 centimeter. Ammunitionen var av en modell som användes av den franska militären under tidigt 1900-tal. "Ett äpple, en mango eller rentav en flaska raklödder – vi är vana att hitta ovanliga objekt på ställen där de inte hör hemma", sade en av sjukhusets personal. "Men en bombhylsa? Aldrig."

Två tankar väcks av denna historia. Det är uppenbarligen aldrig försent att bejaka sin lust, vilka former den än tar sig, så länge man inte skadar någon annan. Var försiktig med vad du stoppar i dig – det som hamnar i kroppen kan inte sällan vara knepigt att bli av med. 

***

Text:

Toppbild: Unsplash