Chefer må komma och gå

Text:

Det kommer att kännas tomt, det ska erkännas. Karin Pettersson har varit med ända sedan den första spirande idén till Fokus föddes. I fyra år har vi jobbat bokstavligen sida vid sida.

»Vi måste ha en bättre rubbe till rån­artikeln«, hör jag någon ropa, knappt fem minuter efter att vi berättat för redaktionen att Karin ska lämna Fokus för att bli kommunikationschef för socialdemokraterna.

Det är den atmosfären som gör att jag inte är det minsta orolig för tidningens utveckling. Chefer må komma och gå, men Fokus består. Business as usual.
Så. I det här numret gräver sig Claes Lönegård djupt ner i det svenska biståndet. I Anna Ritters och Lisa Bergmans artikel om helikopterrånet får vi bland annat veta att svenska poliser skjuter fem gånger oftare än sina norska kollegor. Nils-Johan Tjärnlund tippar även i år nobelpriskandidater och han brukar få rätt.

Ett sista ord till Karin. Passa dig. Det är ett år kvar till valet och Fokus kommer att utsätta din nya arbetsgivare för Sveriges mest närgångna journalistiska granskning.