Hon tar över efter »Ankie«

Text:

Bild: Advokatsamfundet, TT

Mia Edwall Insulander tar över som generalsekreterare på Advokatsamfundet efter Anne ”Ankie” Ramberg som går i pension. Det framgår av ett pressmeddelande.

»Jag ser mycket fram emot möjligheten att på heltid få arbeta med de viktiga frågor advokatsamfundet hanterar. Det gäller både uppgiften att tillvarata advokaternas yrkesintressen och att försvara rättsstatliga värden. Närmare kommentarer om uppdraget får anstå till dess att jag tillträder«, säger Mia Edwall Insulander i pressmeddelandet.

Frågan många advokater undrar över är om Advokatsamfundet kommer att vara en tydlig röst för mänskliga rättigheter, asylrätt och rättssäkerhet framöver.

Mia Edwall Insulander är i dag delägare i den humanjuridiska advokatbyrån Insulander Lindh i Stockholm – med familjerätt som huvudsakliga verksamhetsområde..

»Att vara generalsekreterare i Advokatsamfundet är ett av de viktigaste uppdragen i det svenska rättssamhället. Vi i styrelsen är mycket glada över att Mia är beredd att ta sig an uppgiften. Med lång erfarenhet av praktiskt juridiskt arbete, engagemang i samfundsfrågor och stor mediavana har hon mycket goda förutsättningar för jobbet«, säger styrelsens ordförande Christer Danielsson i ett pressmeddelandet.

Läs även »Värdestriden som splittrar Advokatsamfundet« här.