Svep: SD-kritik kostade chefen jobbet

Text: Redaktionen

Bild: TT

SD-kritiken kostade chefen jobbet

Johan Adolfsson hann inte ens börja på sitt nya jobb som kommunikationschef för Trelleborgs kommun innan han fick sluta. Skälet: en kommentar om SD på Facebook. Inför valet skrev han ”röstar du på SD är du nog dum i huvudet”, något som inte gick hem i kommunen där M och KD styr med stöd av Sverigedemokraterna. Läs mer i Trelleborgs Allehanda.

Andersson: Ingen lågkonjunktur i sikte

Finansminister Magdalena Andersson (S) ser inte att någon svensk lågkonjunktur är på gång, detta trots att ekonomin börjar märka av den vikande konjunkturen i omvärlden.

– Vi har under en längre tid prognostiserat att Sverige är på väg in i en avmattningsfas, vilket är något som vi har räknat med, säger Andersson i en intervju med GP.

Löfven lägger knarkskuld på de rika

I en intervju med Dagens Nyheter lägger statsminister Stefan Löfven (S) en del av skulden för gängkriminaliteten på drogvanorna hos dem som bor i välbärgade områden. Bland annat ger regeringen Brå i uppdrag att undersöka narkotikamarknaden, meddelade socialminister Lena Hallengren (S) på en pressträff på onsdagsförmiddagen. Även polisen får uppdrag på ämnet narkotikabekämpning.

 Debatter:

”Under den tidiga industriella revolutionen gjordes en rad misstag som vi kan lära av när utvecklingen inom robotisering och AI nu går snabbt. Den viktigaste lärdomen är att det ökade välståndet måste komma alla till del, annars kommer människor att vända sig mot en i grunden positiv utveckling”, skriver Carl Benedikt Frey och Carl Melin på DN Debatt.

”Stockholms bussflotta bör moderniseras med kapacitetsstarka bussar med egna körfält, så kallade ”superbussar””, skriver Jens Sjöström och Robert Johansson på SvD Debatt.