Mattias Karlsson förbannad på alla som kritiserar honom

SD:s Mattias Karlsson fick utstå en hel del kritik efter att han insjuknat i covid-19. Det här är Veckans bråk.

Text:

Bild: Pavel Koubek/TT

Sverigedemokraten Mattias Karlsson fick covid-19. Han var ovaccinerad. Som skäl till att vaccinationen fått vänta uppgav han att att han ville att andra skulle hinna vaccinera sig först samt att han haft ett hektiskt schema.

Sedan dess har Mattias Karlsson kritiserats av i stort sett alla. Stefan Löfven vägrade tro på att Mattias Karlsson var landets mest upptagna politiker.

Redan då hanterade Mattias Karlsson kritiken på ett mindre nedtonat sätt. Stefan Löfven ”attackerade och uppmanade till mediedrev mot mig”, skrev han på Facebook och krävde besked om statsministerns syn på kraftigt överviktiga, narkomaner och extremsportare som också behöver vård ibland.

Aftonbladet drog igång en enkät där alla riksdagsledamöter fick svara på om de var vaccinerade och det enda parti där alla inte var fullvaccinerade var Sverigedemokraterna.

Jimmie Åkesson sa att han ”varit väldigt tydlig" med att han tycker att man ska vaccinera sig, men parallellt med att debatten flyttat till vaccineringsgraden i riksdagen har Mattias Karlsson fortsatt vara riktigt förbannad på alla som kritiserar honom. Han gav sig på politiska kommentatorn/showmannen Marcus Oscarsson som skrev att det "är jättedåligt att SD inte vaccinerat sig”. Mattias Karlsson kallade analysen för både okunnig och onyanserat, eftersom en del ovaccinerade i SD haft covid-19 tidigare.

Marcus Oscarsson har också på sin hemsida en något omotiverad omröstning om huruvida läsarna anser att ”man som riksdagsledamot bör ta extra ansvar och visa gott omdöme”. 80 procent har röstat på alternativet ”Ja verkligen”.

Snart har det gått två veckor sedan Mattias Karlsson avslöjade att han var sjuk. Förhoppningsvis har både Mattias själv och debatten tagit sig vidare.